EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter

Utställningar >

Fredens Hus projekt Dear Planet flyttar in i Gottsunda centrum

Efter en lång tid utan utställningslokal och med uppskjuten premiär som följd är nu Fredens Hus projekt Dear Planet igång ordentligt och stationerar sig under sommaren i Gottsunda Centrum. Det är en interaktiv gameshow om hållbarhet och som nu testkörs med skolklasser för att sedan gå vidare på turné runt om i Sverige under hösten.

– Vi är såklart väldigt glada att kunna samarbeta kring ett så spännande projekt. Vi gör en bra sak för området och för en ideell förening som står utan lokal, säger Ellen Ferngren, kultursamordnare på Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag.

Fredens Hus finns på plats från 25 maj till den 5 juli och tar emot skolklasser, bland annat från Valsätraskolan och Gottsundaskolan, fram till skolavslutningen. Under de första veckorna på sommarlovet kommer också grupper från fritidsklubbarna i Uppsala ha möjlighet att testa gameshowen.

– Vi är tacksamma för att vi kan använda lokalen i Gottsunda för att arbeta med gameshowen och framför allt låta klasser testa den. Vi kommer att göra massa fix och trix under tiden som det inte är några klasser på plats och säkerställa att vi kan skicka den på turné i en bra förpackning, säger Camilla Winter Jarlgård, utställningsansvarig på Fredens Hus.

För mer information kontakta:
Camilla Winter Jarlgård
Fredens Hus
Tel: 018-50 00 08
camilla(at)fredenshus.se

Ellen Ferngren
Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag
Tel: 070-591 85 99
ellen.ferngren(at)uppsalafastighets.se

 

Om Dear Planet
Med utgångspunkt från de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 vill Fredens Hus projekt Dear Planet utmana klassiska utställningsmedier och testa nya modeller för att nå ut och göra budskapen mer begripliga för en bred publik. På olika sätt ska besökarens moraliska värderingar, inlärningsmotivation och vilja till engagemang utmanas. Gameshowen är ett upplevelsebaserat pedagogiskt rum på tema miljö, klimat och hållbar utveckling. En steampunk-känsla genomsyrar hela utställningsrummet vilket gör upplevelsen unik och attraktiv för både barn och vuxna.

Dear Planet är ett projekt som består av tre delar, där gameshowen är den första. Övriga delar är en utställning och ett escape room som byggs under hösten 2020. Projektet pågår 2019-2021 och finansieras med stöd från Postkodstiftelsen.

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.