EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter

Skola > Workshopar >

Workshopar om konflikthantering

Game Show: Heat it up!

Arbetsområden: Agenda 2030, miljö och klimat, hållbar utveckling.

Ny workshop som testas under hösten 2019. Workshopen grundar sig i FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling i allmänhet och fokuserar på miljö och klimat i synnerhet. Workshopen är utformad som en Game Show och är en interaktiv övning som tar cirka 75 minuter.

Lillåskolan

Arbetsområden: Kamratskap, grupptryck och dilemman.

Ett rollspel kring grupptryck, utanförskap och rädsla i skolan. Eleverna spelar upp scener ur en fiktiv skolmiljö och får prova på olika sätt att agera.

Hållbar framtid

Arbetsområden: Miljö, resursfördelning (energi) och hållbar utveckling.

Ett kunskapsspel om energi-, närings- och miljöpolitik där eleverna får en möjlighet att försöka bygga upp sitt land på ett ekonomiskt, energimässigt och miljömässigt hållbart sätt. Övningen följs av diskussioner kring bland annat miljöfrågor, energikällor, kärnavfallsförvaring och dess konsekvenser. Läs mer

Minister för en dag

Arbetsområden: Världspolitik, konflikter och internationella relationer.

Ett kunskapsspel som handlar om dynamiken bakom konflikter i världen. Eleverna får under spelet agera regering i något av de fem fiktiva länder som ingår i spelet och försöka lösa eventuella konflikter som uppstår.

Läs mer om hur våra workshopar går till

Dela denna sida

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Boka in din skolklass

Kontakta oss här om du vill boka in din skolklass på en workshop eller har frågor om vår skolverksamhet. Vår pedagogiska aktiviteter är gratis för skolor i Uppsala kommun.

Kontakta Antonio Basala, utbildningsansvarig på antonio@fredenshus.se, telefon: 018- 50 00 08 eller använd formuläret nedan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.