EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Projekt >

Demokratihjältarna

Demokratihjältarna är en julkalender för mellanstadiet som på ett enkelt och inspirerande sätt lyfter demokrati och hur barn själva kan påverka samhället de lever i. Varje dag får eleverna se en ny kortfilm som handlar om unga förebilder som använt sin röst för att påverka i viktiga frågor som t.ex. klimatet, skolmiljö, civilkurage eller allas lika rätt.

Julkalendern är gjord i ett digitalt format och kan enkelt användas i klassrummet tillsammans med lärarhandledning. Varje lucka tar cirka 15-30 minuters lektionstid i anspråk.

Demokratihjältarna erbjuds kostnadsfritt till skolor i hela landet inför julen 2021 och är ett projekt som drivs av Fredens Hus med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor MUCF. #demokratihjältarna

Följ julkalendern med klassen

Vill din klass följa kalendern och varje dag se en ny kortfilm som handlar om en ung eller världskänd person som påverkat? Skicka intresseanmälan i formuläret nedan. Varje lucka tar cirka 15-30 minuters lektionstid i anspråk.

Känner du någon Demokratihjälte?

Vi behöver just nu tips på unga Demokratihjältar att berätta om i julkalendern. Är du under 18 år och har påverkat någon viktig fråga lokalt, nationellt eller internationellt? Känner du någon Demokratihjälte eller går det någon på din skola? Skriv till oss och berätta på sofia@fredenshus.se.

Vår klass vill följa julkalendern Demokratihjältarna

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Fredens Hus jobbar för

fred rättvisa hållbarhet inkludering tolerans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.