EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Projekt >

En vecka i extrem fattigdom

Fredens Hus utvecklar ett pedagogiskt escape-room-spel med stöd av ForumCiv.

Tänk om du en morgon skulle vakna upp i ett hem som lever i extrem fattigdom. Skulle du överleva? Vilka utmaningar ställs du inför och vilka problem behöver du lösa? I det här spelet ska du och dina skolkamrater tillsammans klara utmaningen som närmare 700 miljoner människor i hela världen ställs inför varje dag, att överleva på mindre än 1,9 dollar om dagen. Spelet är ett kortbaserat samarbetsspel byggt efter samma princip som de populära escape-rooms som finns i hundratals städer över hela världen. Med tidsgräns och hög puls ska man genom gruppsamarbete lösa uppgifter, tänka ut gåtor och hitta nycklar för att ta sig vidare.

Spelet är en del av projektet “En vecka i extrem fattigdom” som drivs av Fredens Hus med stöd av ForumCiv till april 2021. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för de närmare 10%  av världens befolkning som lever i extrem fattigdom. Spelet anpassas för att kunna genomföras gruppvis under de workshops som föreningens pedagoger håller för närmare 800 skolklasser varje år.

Vill din klass testa spelet?

Under mars och april 2021 speltestar vi för högstadier och gymnasier i Uppsala kommun. Hela lektionen tar cirka en timme att genomföra. Vill din klass delta? Skicka ett mejl till oscar@fredenshus.se med ditt intresse.

 

Foto: Zoriah Miller – Dollar Street – https://www.gapminder.org/dollar-street/

Dela denna sida

Fredens Hus jobbar för

fred rättvisa hållbarhet inkludering tolerans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.