EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter

Skola > Workshopar >

Workshopar om konflikthantering

Dear Planet – Game Show

Arbetsområden: Agenda 2030, miljö och klimat, hållbar utveckling.

Workshopen fokuserar på klimat, miljö och hållbar utveckling. Workshopen är utformad som en Game Show och är en interaktiv övning som tar cirka 75 minuter. Gruppen delas in i lag som tävlar mot varandra. Här blir de bland annat utmanade i att sortera sopor efter deras nedbrytningstid, lista utrotade djur och undersöka begrepp som virtuellt vatten. Allt går på tid och ju snabbare en svarar desto högre poäng får laget. Stort fokus ligger på interaktion och samarbete mellan eleverna i de olika lagen

Lillåskolan

Arbetsområden: Kamratskap, grupptryck och dilemman.

Ett rollspel kring grupptryck, utanförskap och rädsla i skolan. Eleverna spelar upp scener ur en fiktiv skolmiljö och får prova på olika sätt att agera.

Hållbar framtid

Arbetsområden: Miljö, resursfördelning (energi) och hållbar utveckling.

Ett kunskapsspel om energi-, närings- och miljöpolitik där eleverna får en möjlighet att försöka bygga upp sitt land på ett ekonomiskt, energimässigt och miljömässigt hållbart sätt. Övningen följs av diskussioner kring bland annat miljöfrågor, energikällor, kärnavfallsförvaring och dess konsekvenser. Läs mer

Minister för en dag

Arbetsområden: Världspolitik, konflikter och internationella relationer.

Ett kunskapsspel som handlar om dynamiken bakom konflikter i världen. Eleverna får under spelet agera regering i något av de fem fiktiva länder som ingår i spelet och försöka lösa eventuella konflikter som uppstår.

Läs mer om hur våra workshopar går till

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boka in din skolklass

Kontakta oss här om du vill boka in din skolklass på en workshop eller har frågor om vår skolverksamhet. Vår pedagogiska aktiviteter är gratis för skolor i Uppsala kommun.

Kontakta Antonio Basala, utbildningsansvarig på antonio@fredenshus.se, telefon: 018- 50 00 08 eller använd formuläret nedan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.