EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Projekt >

Kortfilmsfabriken

Kortfilmsfabriken är ett projekt där unga mellan 13 och 25 år får skapa egna kortfilmer med fokus på rasism. Det kan handla om saker som ungdomarna upplevt i sin direkta vardag såväl som att lyfta rasism på ett mer strukturellt sätt och hur man kan motverka och förebygga rasism.

Genom att använda sig av filmmediet ges ungdomarna möjligheten att uttrycka sig på ett annat sätt kring sånt som det ibland kan vara svårt att sätta ord på. Arbetet leds av yrkesverksamma skådespelare och till projektet knyts även en serietecknare som kommer sammanfatta vissa av filmerna i ett seriealbum. Projektet avslutas med en egen kortfilmsfestival och utställning.

Kortfilmsfabriken är ett projekt som drivs av Emerichfonden tillsammans med Fredens Hus och med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

En av filmerna som skapats av ungdomarna

Dela denna sida

Fredens Hus jobbar för

fred rättvisa hållbarhet inkludering tolerans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.

Våra samarbetspartners

Kontakt
Postadress: Smedsgränd 2B, 75320 Uppsala.

Stötta vårt arbete genom att ge en gåva via vårt 90-konto.
Plusgiro 900790-7
Bankgiro: 900-7907

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Design av Fasonera.