EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Projekt > Skola >

Skolornas Fredspris

Nominera din skola till Skolornas Fredspris, ett pris som arrangeras av Emerichfonden tillsammans med Fredens Hus. Priset är ett kunskapslyft om Förintelsen där lärare och elever under ett läsår får vandra i Emerich Roths fotspår. Skolan kommer att fördjupa sig i frågor om mänskliga rättigheter, fred, medmänsklighet, civilkurage, intolerans och normer.

Under året genomförs en utbildning tillsammans med Fredens Hus och Emerichfonden. Målet är att utbilda unga till reflekterande och empatiska medmänniskor och träna dem till ansvarsfulla samhällsmedborgare som vill och kan föra den nu bortgångne förintelseöverlevaren Emerich Roths budskap vidare till nästa generation, för ett mer fredligt och demokratiskt samhälle. Vi kommer även att fortbilda personal i skolans demokratiuppdrag.

En fokusgrupp vid skolan får en fördjupad utbildning och möjligheten att göra en hågkomstresa till en av Förintelsens minnesplatser. I priset ingår ett ekonomiskt bidrag på 50 000 kr för denna resa.

Sista dag att nominera är 13 maj 2022.

Eventuella frågor besvaras på styrelsen@emerichfonden.se

Nominera din skola härVem är du som nominerar?

Dela denna sida

Fredens Hus jobbar för

fred rättvisa hållbarhet inkludering tolerans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.

Våra samarbetspartners

<h5>Kontakt</h5>
Postadress: Smedsgränd 2B, 75320 Uppsala.

Stötta vårt arbete genom att ge en gåva via vårt 90-konto.
Swish: 9007907
Plusgiro: 900790-7
Bankgiro: 900-7907

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Design av Fasonera.