EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter

Skola > Skolpaket >

Värdegrundsguiden

Inför en trolig stängning av skolor med ökat krav på distansundervisning släpper Fredens Hus sin digitala pedagogiska plattform Värdegrundsguiden.

På plattformen finns idag temarum om fördomar, propaganda och att vara på flykt samt en digital version av utställningen Ordets makt. Plattformen blandar spel med frågesport och digitala utställningar som vänder sig till barn och ungdomar från årskurs 4 till gymnasiet. Till utställningen Ordet makt finns även en möjlighet för elever att skapa en inloggning så att läraren kan följa vilka delar som blir klara. Allt innehåll är kostnadsfritt.

Värdegrundsguiden finns att hitta här.

Värdegrundsguiden är under utveckling och det finns många saker kvar att lösa, men vi ser ett behov av att hjälpa skolor och lärare att kunna fortsätta arbeta med värdegrundsfrågor även på distans. Den närmaste tiden kommer vi också att släppa annat interaktivt och pedagogiskt material, exempelvis Kahoots, som kommer att vara tillgängliga för lärare och elever. Dessa kommer vi främst sprida på Fredens Hus sociala mediekanaler. Så håll utkik där!

 

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boka in din skolklass

Kontakta oss här om du vill boka in din skolklass på en workshop eller har frågor om vår skolverksamhet. Vår pedagogiska aktiviteter är gratis för skolor i Uppsala kommun.

Kontakta Antonio Basala, utbildningsansvarig på antonio@fredenshus.se, telefon: 018- 50 00 08 eller använd formuläret nedan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.