EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Skola >

Värdegrundsutveckling

Värdegrundsutveckling är ett program som vi på Fredens Hus erbjuder, som sträcker sig över fyra terminer och fokuserar på att skapa och integrera en aktuellt och anpassad värdegrundsplan utformad av Fredens Hus och skolans elever.

Programmet inleds med att eleverna på skolan svara på en attitydundersökning som mäter attityder och inställningar till olika intoleranser och problemsituationer. Därefter skapar Fredens Hus interaktiva workshopar baserade på svaren från undersökningen. Under workshoparna skapas även material från eleverna som i slutet av programmet samlas och sammansätts. Samtliga aktiviteter i programmet görs i samråd med kuratorer och annan skolhälsovårdspersonal. Programmet sista fas handlar om att material från elever bakas in i likabehandlingsplan. Avslutningsvis utvärderas programmet med fokus på förutsättningar för framtid och fortsatt samarbete.

Är värdegrundsutveckling något som låter intressant för din skola, tveka inte med att höra av er till: antonio@fredenshus.se.

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.