Om oss >

Integritetspolicy

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill med denna integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR, den nya dataskyddsförordningen.  

2. Personuppgiftsansvarig

Föreningen Fredens Hus på Uppsala Slott (nedan definierad som ”Fredens Hus”, ”oss” och ”vi”), organisationsnummer 802416-0262, 752 37 Uppsala, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

3. När samlar vi in dina personuppgifter?

  • När du blir medlem i Fredens Hus
  • När du ger en gåva till Fredens Hus
  • När du ansöker om en ledig tjänst hos Fredens Hus
  • När du anmäler dig till aktiviteter som Fredens Hus anordnar
  • När du anmäler dig som prenumerant till nyhetsbrev eller pressutskick
  • När du kontaktar oss via telefon eller e-post

4. Vilka personuppgifter samlar vi in?

De personuppgifter som vi framför allt kan komma att behandla är information om namn, personnummer eller kontaktuppgifter som adress och e-postadress.

När du skänker en gåva eller blir medlem kan vi också komma att behandla ditt telefonnummer och information om transaktionen (belopp, tid, typ av transaktion).

Kontonummer sparas endast för dem som önskar betala genom autogiro.

När du kontaktar Fredens Hus via e-postadressen   så hanterar vi de personuppgifter som är relevanta för ärendet.

Vi sparar dina uppgifter så länge det är nödvändigt för att utföra en tjänst som du har begärt eller för vilken du har gett oss ditt samtycke till.

5. Hur använder vi dina personuppgifter?

De personuppgifter som du lämnar använder vi för att administrera beställda tjänster och produkter, och för att föra egen statistik. Uppgifterna kan också komma att användas för att bjuda in till aktiviteter, när du medverkar vid event, samt för att delge information när vi berättar om vår verksamhet via brev, sms, e-post, publikationer eller telefon samt för uppföljning och utveckling av Fredens Hus verksamhet. Vi kompletterar även personuppgifterna med information för att säkerställa att vi riktar relevant kommunikation till relevant person.

6. Vem tar del av dina personuppgifter?

Fredens Hus kommer inte att sälja, hyra- eller leasa ut de personuppgifter som samlats in. Vi kan komma att lämna ut personuppgifterna till samarbetspartners som behandlar personuppgifter för Fredens Hus räkning, till exempel administrationstjänster, IT-leverantörer, distributionspartner, bank och finans, kommunikationsbyrå och tryckeri, men det är då Fredens Hus som är ansvarig för behandlingen.

I samband med att ni anmäler er till föreningsaktiviteter kan era personuppgifter bli synliga för andra medlemmar på till exempel deltagarlistor och hanteras av den person eller aktör som arrangerar aktiviteten. Vid fotografering i samband med aktiviteter för publicering på webb, sociala medier kan särskilt samtycke begäras in av föreningen.

7. Länkar till externa webbplatser

Fredens Hus webbplats kan innehålla länkar till webbplatser som drivs eller ägs av någon annan än Fredens Hus. Fredens Hus ansvarar inte för den behandling av dina personuppgifter som sker på dessa webbplatser.

8. Förändringar av integritetspolicyn

I det fall att integritetspolicyn ändras kommer den uppdaterade policyn att finnas på www.fredenshus.se. Vid omfattande förändringar av integritetspolicyn kan Fredens Hus också komma att informera om ändringarna via till exempel e-post.

9. Säkerhet

Vi värnar om din integritet och strävar alltid efter att skydda dina uppgifter på bästa sätt i enlighet med dataskyddsförordningen och övriga dataskyddslagar som gäller vid tillfället för behandlingen.

10. Dina rättigheter och val

När det gäller dina personuppgifter har du rättigheter, och du har också möjlighet att påverka din information och vad som sparas hos oss. Fredens Hus kommer på eget eller ditt initiativ att rätta till uppgifter som upptäcks vara felaktiga. Du kan också kontakta oss närsomhelst för att begära att dina uppgifter raderas, eller att dess användning begränsas.

Du kan närsomhelst avstå från att ta emot marknadsföringskommunikation från oss genom att klicka på “avsluta prenumeration” i våra nyhetsbrev. Du är alltid välkommen att kontakta Fredens Hus för att få hjälp att tacka nej till vår kommunikation. Du kan också kontakta oss eller Datainspektionen om du anser att dina rättigheter inte respekteras av oss.

11.Kontaktuppgifter till Fredens Hus

Kontakta oss gärna om du har frågor eller behöver hjälp. Du når oss på telefon 018-50 00 08 eller via e-post till info@fredenshus.se. Vår postadress är:

Fredens Hus
Uppsala Slott, ingång H
752 37 Uppsala

Denna integritetspolicy gäller från och med 2018-05-25

Dela denna sida

Öppettider och adress

Just nu har vi stängt. Idag har vi öppet mellan kl. 12:00 - 17:00

Våra öppettider är:

måndag - tisdag Stängt
onsdag - söndag 12:00 - 17:00
Adress
Uppsala slott, Drottning Christinas väg,
ingång A2, 752 37 Uppsala
018-500 008
EnglishDeutschEspañolSvenska