EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Om oss >

Fredens Hus 90-konto och insamlingsverksamhet

Fredens Hus är innehavare av ett 90-konto vilket är en kvalitetsstämpel som talar om att vi bedriver en etiskt och ansvarsfull insamlingsverksamhet där minst 75 % av föreningens totala intäkter ska gå till ändamålet. Vi granskas årligen av Svensk Insamlingskontroll. Vi är även medlemmar i Giva Sverige och följer deras riktlinjer.

Vad samlar vi in pengar till?

Vi ser att det finns ett stort behov från skolor att arbeta med värdegrundsfrågor och ett ökat intresse från allmänheten för vår verksamhet. Fredens Hus finansieras till största del av fonder och stiftelser där pengarna är öronmärkta för specifika och tidsbestämda projekt. Insamling via ett 90-konto öppnar istället upp för att vi kan arbeta mer självständigt med långsiktiga mål och på fler platser.

Gåvorna som samlas in går till vårt arbete för en bättre framtid och med barn och unga i fokus. De flesta insamlingar sker till Fredens Hus verksamhet i stort men det kan också gå till ett specifikt ändamål eller projekt. Den övergripande målsättningen är att sprida verksamheten till fler människor och kunna öppna upp Fredens Hus i fler delar av landet.

Hur kan jag skänka en gåva?

För att stötta vårt arbete kan du ge en gåva via vårt 90-konto:

Swish: 9007907
Plusgiro 900790-7
Bankgiro: 900-7907

Hantering av gåvor och personuppgifter

Som givare ska du alltid känna dig trygg när du lämnar personuppgifter till Fredens Hus, exempelvis när du ger en gåva, och du ska känna dig trygg med hur insamlade medel används. Vi har flera policys som reglerar insamlingsverksamheten.

Vår Insamlingspolicy tydliggör de principer som gäller för vår insamlingsverksamhet, hur vi samlar in pengar och hur vi hanterar gåvor.

Vid hantering av personuppgifter följer vi Dataskyddsförordningen (GDPR).

Vi har även en egen integritetspolicy.

Här kan du läsa mer om 90-konton, Svensk Insamlingskontroll och Giva Sverige:

https://www.insamlingskontroll.se/

https://www.givasverige.se/

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.