EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Tidigare utställningar >

Bamse och Dundermysteriet

Denna utställning visas inte längre hos oss

Vad har hänt med dunderklockan, blomman som farmor gör dunderhonung av? Och varför växer inte Lille Skutts morötter som de ska? I utställningen ”Bamse och Dundermysteriet” får våra besökare följa Bamse och hans vänner på ett äventyr för att rädda miljön.

Uppsalahem tillsammans med Fredens Hus hälsar familjer välkommen till utställningen ”Bamse och Dundermysteriet”. Utställningen har skapats tillsammans med barn ifrån Hajens fritidshem i Navestad och riktar sig till barn från förskolan upp till årskurs 3.

Bamse och hans vänner låter vi våra yngre besökare lösa dundermysteriet och lära sig om återvinning. Barnen får upptäcka bland annat Farmors hus, Lille Skutts morotsland, Krösus Sorks kontor och Fjärilsdalen. Utställningen är kostnadsfri.

Välkommen med din familj!

Utställningen visas mellan 28 mars-19 augusti.
Fri entré
Plats: Fredens hus, Uppsala slott
Öppettider:
Onsdag – fredag, kl 15.00-18.00
Lördag- söndag, kl 12.00-16.00
Sommarlovsöppet from 20 juni: ons-sön kl 12-17​

Workshop för skolor och förskolor

Skolklasser i årskurserna F-3 och förskolegrupper har möjlighet att göra en workshop kopplat till utställningen utöver ordinarie öppettider. Temat är hållbarhet och demokrati.

Syftet med utställningen och det pedagogiska arbetet är att väcka tankar och funderingar om hållbarhet, såväl social som ekologisk och ekonomisk. Tanken är att utställningen ska ge eleverna en positiv bild av individens och samhällets möjligheter till förändring.

Så går visningen till

Genom berättelse, samtal, problemlösning och drama och värderingsövningar löser vi dundermysteriet tillsammans. Visningen tar ca 60 minuter.

Kopplingar till LGR-11

Varje elev får kunskaper om förutsättningarna för en god miljö och en hållbar utveckling. Eleverna utvecklas även inom området demokrati. Till utställningen finns ett pedagogiskt material att använda såväl före workshopen som efteråt. På vår hemsida hittar du det pedagogiska materialet samt mer information om workshopen och utställningen:

Så bokar du

Bokningen för skolor och förskolor öppnar i mars. Håll utkik på denna sida och i våra kanaler för mer information om det.

Frågor?

bamse@fredenshus.se

”Bamse och Dundermysteriet” är producerad för barn från förskolan upp till årskurs 3, i samarbete med BAMSE Förlaget, Egmont Kärnan Bamseredaktionen, Kolmårdens Djurpark, Hyresbostäder samt Sparbankstiftelsen.

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.