EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Evenemang >

Mini-utställning på tema nationella minoriteter

Under vecka 26, mellan måndag 27 juni till och med fredag 1 juli, kommer du som befinner dig i Uppsala kunna ta del av en miniutställning med tema de nationella minoriteterna i Sverige. Miniutställningen är en av två delar av ett feriejobb för ungdomar som slutat årskurs 9 och görs i ett samarbete mellan Uppsala kommun och Fredens Hus

Mini-utställningen kommer under veckan stå på tre olika platser runt om i centrala Uppsala, med start utanför Stadshuset måndag 27 juni. Miniutställningen kommer guidas av sommarjobbande ungdomar och pedagoger från Fredens Hus.

Det övergripande temat för utställningen är de nationella minoriteterna och mänskliga rättigheter. Syftet med miniutställningen är att uppmärksamma de nationella minoriteterna i Sverige med fokus på deras historia och kultur med koppling till mänskliga rättigheter.

I miniutställningen kommer du som besökare på olika sätt kunna ta del av viktig information om minoriteterna, dess historia och kultur. Som komplement till miniutställningen erbjuds även en stadsvandring i centrala Uppsala på samma tema. För att läsa mer om stadsvandringen, klicka här:
https://fb.me/e/21JuIsreu

Miniutställningen kommer hållas öppen mellan 10:00 – 14:30 måndag till och med fredag. Platserna utställningen kommer så på är; Framför Stadshuset i Uppsala (27/6), Riddartorget, Biskopsgatan (28/6, 29/6) och Vid ingången till Stadsträdgården, Svandammen (30/6, 1/7)

UTSTÄLLNINGENS ÖPPETTIDER OCH PLATSER
MÅNDAG: 10.00 – 14.30 (Stadshuset, Uppsala)
TISDAG: 10.00 – 14.30 (Riddartorget/Domkyrkan)
ONSDAG: 10.00 – 14.30 (Riddartorget/Domkyrkan)
TORSDAG: 10.00 – 14.30 (Ingången till Stadsträdgården/Svandammen)
FREDAG: 10.00 – 13:30 (Ingången till Stadsträdgården/Svandammen)

Miniutställningen görs möjlig av Uppsala kommuns feriejobb. För mer information, ta kontakt med projektledare och kontaktperson, Antonio Basala, antonio@fredenshus.se

Håll utkik efter oss, vi kommer att stå under ett vitt partytält, bärandes reflexfärgade västar.

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.