EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Projekt >

Om det var du

Ett projekt som synliggör hur rasistiska uttryck förekommer i Sverige idag och hur de kan påverka en ung människa på ett känslomässigt plan. Inom projektet kommer det att skapas en mobil utställning om fördomar och rasism med unga 13-25 år som främsta målgrupp.

I utställningen får besökaren ta del av olika rasistiska uttryck baserade på verkliga berättelser som samlats in från unga från samma målgrupp. Besökaren ska få en ökad förståelse för hur det är att bli utsatt för rasism, och hur det påverkar en människa att få höra rasistiska uttryck.

Inom projektet genomförs också en undersökning där vi tar reda på vilka fördomar som är vanligast förekommande i Sverige idag.

Har du upplevt rasism i din vardag och vill dela med dig av din berättelse till oss? Kontakta då sofia@fredenshus.se eller fyll i formuläret nedan.

Om det var du är ett projekt som drivs av Fredens Hus med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Är du mellan 13-25 år och har upplevt rasism i din vardag? Skriv och berätta till oss här

Vi samlar ungas berättelser i en utställning som ska åka på turné bland skolor i landet.

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Fredens Hus jobbar för

fred rättvisa hållbarhet inkludering tolerans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.

Våra samarbetspartners

Kontakt
Postadress: Smedsgränd 2B, 75320 Uppsala.

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Design av Fasonera.