EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Om oss >

Fredens Hus-podden

En podd om viktiga samtal. I Fredens Hus-podden blandar vi ämnen som mänskliga rättigheter, social hållbarhet, fred och jämställdhet.

I Fredens Hus-podden kan du lyssna på spännande intervjuer, tankeväckande frågeställningar och lärorika projekt. Vi förändrar världen, ett samtal i taget! Vissa av avsnitten har ett pedagogiskt upplägg med tillhörande arbetsblad som kan användas under lektion för högstadie- och gymnasieelever.

Fredens Hus-podden kommer med nya avsnitt några gånger per termin.

Avsnitt

01: Fördomar

I detta avsnitt samtalar Oscar och Antonio om begreppet fördomar och hur fördomar och diskriminering kan hänga ihop.

Till podd-avsnittet finns ett arbetsblad som kan kopplas till lektioner för gymnasie- och högstadieelever. Här hittar du arbetsbladet.

02: Civilkurage och att agera

I detta avsnitt samtalar Oscar och Antonio om begreppet civilkurage och vad det kan innebära att agera/ingripa. Till podd-avsnittet finns ett arbetsblad som kan kopplas till lektioner för gymnasie- och högstadieelever. Här hittar du arbetsbladet.

03: Propaganda och propagandatekniker

I detta avsnitt samtalar Oscar och Antonio om begreppet propaganda och några vanliga propagandatekniker. Till podd-avsnittet finns ett arbetsblad som kan kopplas till lektioner för gymnasie- och högstadieelever. Här hittar du arbetsbladet.

04: Livepodd Förintelsens minnesdag 27 januari

I detta avsnitt samtalar Oscar, Antonio samt ungdomarna Sam Navabi och Dan El-Malla om vikten av att uppmärksamma Förintelsens minnesdag och att föra berättelsen vidare. Live-podden sändes under ett digitalt evenemang 27 januari 2021.

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.