EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Evenemang >

Uppsala Internationella Gitarrfestival

El Cuarteto - Guitarras del Uruguay

Uppsala Internationella Gitarrfestival har det stora nöjet att i samarbete med URUGUAY AMBASSAD OCH FREDENS HUS UPPSALASLOTT presentera en unik konsert.

EL CUARTETO är en av Uruguays mest framstående akustiska gitarrensembler. Förutom en egen lysande karriär har de ackompanjerat andra betydande latinamerikanska artister, som Mercedes Sosa, León Gieco och Teresa Parodi. Särskilt intressant, men inte enbart, är denna ensemble för alla latinamerikaner som har en relation till Alfredo Zitarrosa, då flera är före detta medlemmar av Cuarteto Zitarrosa.

För närvarande består El Cuarteto Guitarras del Uruguay av Marcel Chaves, Osvaldo Lagos, Fernando Olivera och Marcelo Caetano. De följer en lång och anrik tradition som också brukar kallas ”a la uruguaya”, den uruguayanska stilen som uppstod i 50- och 60-talets Uruguay. En av de mest kända och respekterade artisterna i hela den spansktalande världen som förvaltat den här musiken var kompositören och sångaren Alfredo Zitarrosa.

Här får vi höra El Cuarteto Guitarras del Uruguay som med fenomenal virtuositet och oförfalskad passion framför både milonga, chamarra och candombe.

Konserten arrangeras av Uppsala Internationella Gitarrfestival i samarbete med Fredens Hus i Uppsala och Uruguays Ambassad i Sverige.

Swisha 123 055 49 72, 165 Sek, skriv I meddelandet “El cuarteto” och ditt namn.

Visning av Stitched Voices

Innan med konserten kommer Fredens hus att visa en guidad tur på Stitched Voices .
Textila berättelser om politiskt våld och motstånd. I utställningen Stitched Voices används unika väggbonader från hela världen som ett språk i kampen mot våld, orättvisor och förtryck. Utställningen består av speciella broderade säckvävar, s.k. arpilleras, från Chile, Mexiko, Nordirland, Sydafrika, Katalonien, Colombia, Tyskland och Zimbabwe.

 

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.