EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter

Projekt >

101 brev – en bok med ungdomars tankar om hat och Förintelsen

I Emerich Roths källare finns tiotusentals brev. De är skrivna av ungdomar efter att ha lyssnat på hans föreläsning om hur han lyckades överleva Förintelsen. I boken “101 brev” hittar du några av dessa brev från 30 år av föreläsande.

Här hittar du brev som väcker eftertanke. Brev som inger hopp. Brev som kan inspirera fler att engagera sig mot våld och rasism. Så att vi för Emerichs berättelse vidare. Så att vi aldrig glömmer.

Utöver ungdomarnas brev innehåller boken också Emerich egna berättelser, intervjuer med före detta ”värstingar” och reflektionsfrågor att jobba med i skolan eller för egna funderingar.

Boken vänder sig till dig som: 

  • vill engagera dig mot hat, våld och rasism
  • är lärare och vill hitta ett annorlunda sätt att jobba med Förintelsen i din klass
  • vill lämna en destruktiv miljö
  • är nära anhörig till en ungdom som hamnat i en destruktiv miljö
  • bara vill bli inspirerad av alla fantastiska ungdomar som finns i vårt land.

Boken 101 brev – Skrivna av unga. Till en som överlevde Förintelsen är framtagen som en del av projektet Out. Projektet drivs av Emerichfonden och Fredens Hus med stöd av MUCF och Stieg Larssons Stiftelse.

Förhandsbeställ boken

Boken lanseras officiellt i samband med Förintelsens minnesdag 27 januari 2021 men du kan redan nu beställa ditt förhandsexemplar direkt från oss på Fredens Hus. Förhandspris för boken är 79:- plus frakt. Vill du ha en hel klassuppsättning med 25 böcker kostar detta totalt 1500:- plus frakt. Frakten kostar från 62:-.

För att beställa, fyll i formläret nedan. Vi återkommer med bekräftelse och betalningsuppgifter. Betalning kan ske via Swish eller faktura.
Min beställning

Tävlingsvillkor Facebook-utlottning

För att delta i tävlingen om hur vi “För berättelsen vidare” på vår Facebooksida vill vi att du:

  1. Gillar Fredens Hus Facebook-sida.
  2. Skriver ett tips på hur du tycker vi alla ska föra Förintelsens berättelser vidare! Tipset skriver du i kommentarsfältet.

En jury bestående av Fredens Hus personal kommer att välja ut de tre bästa tipsen som belönas med varsitt ex av boken “101 brev. Skriva av unga. Till en som överlevde Förintelsen”.

Tävlingen pågår till kl. 14:00 den 29 januari 2021 och vinnarna presenteras i ett nytt inlägg på Fredens Hus Facebook-sida den 1 februari. Facebook inte är delaktiga, sponsrar eller stöttar tävlingen på något sätt.

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Fredens Hus jobbar för

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.