EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Utställningar > Projekt >

Ordets Makt 2.0

Under 2022-2023 genomför vi projektet Ordets makt 2.0 där vi rustar vi upp och uppdaterar vår utställning Ordets makt. Projektet syftar till att belysa hur ord har makt och kan användas för att trycka ner människor och leda till våld och konflikt, men även hur ord kan användas som motståndskraft mot rasism och intolerans.

Utgångspunkten i projektet är Fredens Hus utställning Ordets makt som tidigare turnerat på skolor och kulturplatser runt om i Sverige. Nu genomförs en upprustning och uppdatering av utställningen och en ny skolturné. Dessutom skapas digitala verktyg kopplade till utställningens tematik och en digital fortbildning för skolpersonal kring hur man kan arbeta med hatspråk, rasism och intolerans i skolan.

Enkät om hatspråk
Du som är lärare på högstadiet eller gymnasiet kan låta dina elever vara med och bidra till det nya innehållet i utställningen genom en enkätundersökning kring hatspråk bland unga idag. Resultatet av enkäten kommer att gestaltas på olika sätt i utställningen. Vi hoppas också att deltagandet i enkäten kan utgöra ett viktigt diskussionsunderlag för klassen kring dessa frågor.

Här hittar du enkäten.

För mer information om projektet och utställningen, kontakta camilla@fredenshus.se.

Dela denna sida

Fredens Hus jobbar för

fred rättvisa hållbarhet inkludering tolerans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.