EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Projekt > Skola > Startsida >

En vecka av…

Låt din klass ta del av Fredens Hus populära escape room-spel!

Med stöd av ForumCiv har Fredens Hus utvecklat två kortbaserade pedagogiska samarbetsspel byggt efter samma princip som de populära escape rooms som finns i hundratals städer över hela världen. Med tidsgräns och hög puls ska klassen genom gruppsamarbete lösa uppgifter, tänka ut gåtor och hitta nycklar för att ta sig vidare. Klassen delas in grupper om 4-6 elever som sedan tävlar mot varandra om att ta sig igenom spelet på snabbast tid och med minst antal “felsteg”.

Spel 1: En vecka av frihetskamp

I spelet tar eleverna rollen som medborgarrättskämpar för att med fredliga medel försöka stoppa en militärkupp i ett litet land med svajig demokrati. Under spelets gång får de ta del av citat, berättelser och information från verkliga händelser som knyter an till temat, t.ex. från Ungern, Myanmar och Belarus. Till sin hjälp har eleverna hjälp av Gene Sharps 198 beprövade icke-våldsmetoder.

Spel 2: En vecka i extrem fattigdom

Tänk om du en morgon skulle vakna upp i ett hem som lever i extrem fattigdom. Skulle du överleva? Vilka utmaningar ställs du inför och vilka problem behöver du lösa? I spelet ska eleverna tillsammans klara utmaningen som närmare 700 miljoner människor i hela världen ställs inför varje dag – att överleva på mindre än 1,9 dollar om dagen.

Bokning

Mer information om övningarna samt bokning hittar du på Fredens Hus pedagogiska plattform Fredsportalen: https://fredsportalen.se/

Dela denna sida

Fredens Hus jobbar för

fred rättvisa hållbarhet inkludering tolerans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.