EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Skola >

Fortbildning

Fredens Hus fortbildning fokuserar på kunskapslyft för lärare och annan personal på skolan. Vi rekommenderar ett upplägg på två pass á 45 minuter, med en 15 minuters paus emellan.

Kränkningar och nätmobbning

Kränkningar, trakasserier och mobbning är ett utav skolans största utmaningar, i denna fortbildning går vi igenom begreppen och deras koppling till diskriminering. Fortbildningen har ett fokus på nätmobbning. Fortbildningen inkluderar teoretiska och praktiska moment och tar ca två timmar.

Sexuella kränkningar i skolan

Fortbildningen handlar om att öka kompetensen på området och stärka skolans arbete mot sexuella trakasserier. Fortbildning riktar sig till skolledning, lärare och annan personal på högstadiet och gymnasium. Fortbildningen inkluderar teoretiska och praktiska moment och tar ca två timmar.

Förintelsens minnesplatser

I denna fortbildningen går vi igenom vad som menas med Förintelsens minnesplatser, exkursionspedagogik och vilken relevans den för oss. Vi tittar också närmare på forskning kring undervisning på Förintelsens minnesplatser och undervisning om Förintelsen i skolan. Vi avslutar med att ge tips och förslag på övningar du som lärare kan använda dig av.
Fortbildningen inkluderar teoretiska och praktiska moment och tar ca 75 minuter.

Nationella minoriteter, identitet och rasism

Sedan 2012 har regering en tjugoårig strategi för romsk inkludering med det övergripande målet att den rom som fyller 20 år, 2032, ska ha likvärdiga möjligheter i livet som den som inte är rom. Denna fortbildning tar upp historia, identitet och rasism utifrån ett nationella minoriteters-perspektiv med fokus på den nationella minoriteten romer. Fortbildningen inkluderar teoretiska och praktiska moment och tar ca två timmar. Genomförs utan kostnad till och med december 2021.

Pris och mer info
Är fortbildning något som låter intressant för din skola, hör av er till oss för mer information och kostnadsuppgifter: antonio@fredenshus.se

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.