EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter

Skola > Skolpaket >

Fortbildning

Fredens Hus fortbildning fokuserar på kunskapslyft för lärare och annan personal på skolan. I dagsläget erbjuder vi tre olika fortbildningsprogram.

Tema: Kränkningar, trakasserier och mobbning

Kränkningar, trakasserier och mobbning är ett utav skolans största utmaningar, i denna fortbildning går vi igenom begreppen och deras koppling till diskriminering. Fortbildningen har även fokus på nätmobbning. Hur kan personal på skolan arbeta förebyggande och främjande för att dels få kännedom om kränkningar som sker mellan elever och dels arbeta för att skapa trygghet och förstärka respekten för allas lika värde? är några frågor som tas upp under tillfället. Fortbildningen inkluderar teoretiska och praktiska moment och tar ca tre timmar.

Tema: Nyanlända i skola och samhälle

Att kunna leva sig in i och förstå andra människors situation och utveckla en vilja att handla är ett mål som är viktigt att sträva efter. I dag lever vi i ett mångkulturellt samhälle med människor som ständigt flyttar och där man möts av olika kulturella bakgrunder varje dag. I denna fortbildning diskuteras hur det är att fly, vara på flykt från något och vad det kan innebära att vara flykting. Dessutom diskuteras integration och nyanländas situation i form av krisreaktioner och bemötande. Fortbildningen inkluderar teoretiska och praktiska moment och tar ca tre timmar.

Tema: Normer och fördomar

Vi omges ständigt utav normer och fördomar, ingen kan undvika normer eller fördomar, men alla kan välja hur de vill förhålla sig till dem. I denna fortbildning problematiseras rådande normer i vardagen och betydelsen av dessa diskuteras på både individ och samhällsnivå. Dessutom kopplas diskussionerna till diskrimineringsgrunderna. Fortbildningen inkluderar teoretiska och praktiska moment och tar ca tre timmar.

Är fortbildning något som låter intressant för din skola, tveka inte med att höra av er till: antonio@fredenshus.se.

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boka in din skolklass

Kontakta oss här om du vill boka in din skolklass på en workshop eller har frågor om vår skolverksamhet. Vår pedagogiska aktiviteter är gratis för skolor i Uppsala kommun.

Kontakta Antonio Basala, utbildningsansvarig på antonio@fredenshus.se, telefon: 018- 50 00 08 eller använd formuläret nedan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.