EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Projekt >

Vatten, vatten, vatten!

Under 2024 och 2025 driver vi projektet Vatten, vatten, vatten – om vattnets betydelse för en hållbar framtid. Projektet genomförs med stöd av Svenska Postkodstiftelsen.

Vatten är något vi ofta tar för givet men det är också en resurs som får allt större betydelse för en hållbar och demokratiskt värld. Genom projektet “Vatten, vatten, vatten” vill Fredens Hus ge barn och ungdomar kunskap om och ett brinnande engagemang för att ta vara på jordens viktigaste råvara.

Nya pedagogiska aktiviteter

I projektet kommer vi att skapa nya kreativa pedagogiska aktiviteter och utställningar för framför allt skolor som vill arbeta med temat. Syftet är att skapa en medvetenhet bland unga kring hur beroende vi är av vattentillgång, och hur vi många gånger tar den för given i en värld där naturens resurser ständigt förändras och inte är demokratiskt fördelade.

Men genom projektet vill vi inte bara att ungdomarna ska lära sig om vatten utan även kunna sätta saker i perspektiv. Vi arbetar med att skapa ett driv bland unga att själva lyfta frågan och föra kunskapen vidare i sina egna kanaler. Att de känner ett engagemang för att vara med och bidra till att vatten blir en hållbar resurs i framtiden, och att de stärks i att kunna göra fler medvetna val i sin vardag.

Vad händer i projektet just nu?

Under våren 2024 sker det första arbetet med att utveckla de olika aktiviteterna. Till hösten kommer vi att vara ute i skolor och testa dem tillsammans med elever från lågstadiet upp till gymnasiet, främst i Mälardalen och Skåne. Du som är lärare och är intresserad av att vara med i detta kan höra av dig till oss redan nu!

Vill du veta mer?

För frågor om projektet eller deltagarintresse, kontakta sofia@fredenshus.se

Dela denna sida

Fredens Hus jobbar för

fred rättvisa hållbarhet inkludering tolerans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.