EnglishDeutschEspañolSvenska

En samlingsplats för fred, hållbarhet och allas lika värde

Om oss >

11th International Conference of Museums for Peace

Välkommen att delta i en internationell fredskonferens!

Den 14-16 augusti 2023 arrangeras 11th International Conference of Museums for Peace i Uppsala. Under 3 dagar fördjupar oss vi i temat Museums as Peacekeepers for the Future genom föreläsningar, workshops, utställningar, panelsamtal och sociala aktiviteter. Den 18-19 augusti finns möjlighet att delta i en utflykt till Oslo där vi bland annat besöker Nobels Fredscenter.

Anmälan är nu öppen! Passa på att anmäla dig nu för ett early bird-pris. 

Konferensen arrangeras av Fredens Hus och International Network of Museums for Peace (INMP) och genomförs i samarbete med Uppsala universitet.

Konferensen vänder sig till dig som på olika sätt verkar inom museivärlden, universitet och intresseorganisationer, eller som har ett engagemang inom konferensens tema. Ta chansen att dela erfarenheter och inspireras av aktörer runtom i världen som arbetar med fred, mänskliga rättigheter och social hållbarhet.

Konferensens tema Museums As Peacekeepers for the Future binder ihop historia med nutid och arbetet för en hållbar värld, och inkluderar tre underteman:

  1. Bringing history to life
  2. Education for peacebuilding
  3. Peacebuilding for the future

Fram till den 31 mars kan du skicka in ett bidrag till konferensens program. Läs mer om konferenstemat och hur du skickar in ditt bidrag via länken nedan.

För mer information om konferensen, anmälan och hur du skickar in ett bidrag, besök konferensens hemsida.

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.