EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Butik >

Böcker

Här hittar du information om de böcker som Fredens Hus har producerat samt hur du beställer dem via oss.

101 brev – Skrivna av unga. Till en som överlevde Förintelsen. 

101 brev. Skrivna av unga. Till en som överlevde Förintelsen

I boken ”101 brev” hittar du brev som den numera bortgångne förintelseöverl evaren Emerich Roth mottog av skolelever under de 30 år som han föreläste om sina upplevelser under andra världskriget. Här finns brev som väcker eftertanke, som inger hopp, och som kan inspirera fler att engagera sig mot våld och rasism. Så att vi för Emerich berättelse vidare, så att vi aldrig glömmer. Utöver ungdomarnas brev innehåller boken också Emerich egna berättelser, intervjuer, och reflektionsfrågor att jobba med i skolan eller för egna funderingar.
Pris: 150 kr inklusive frakt


Vi & Dom – Tre berättelser om fördomar och rasism

I detta seriealbum har tecknaren Rebecka Helmersson tolkat tre kortfilmer om rasism till serieformat. Kortfilmerna skapades av ungdomar i projektet Kortfilmsfabriken som Fredens Hus drev 2021-2022.
Pris: 150 kr inklusive frakt

Emerich är mitt namn

I nästan trettio år reste Emerich Roth runt i svenska skolor för att vittna om Förintelsen och hur han överlevde i koncentrationslägret Auschwitz. Det här är hans berättelse. I en tid av ökande polarisering i samhället är berättelsen om Emerich Roth viktigare än någonsin. I januari 2022 avled Emerich och hans bortgång innebär att det nu finns ännu färre överlevande som kan berätta om övergreppen som skedde under andra världskriget. Med hjälp av hans bok kan vi fortsätta tala om Förintelsen. Till boken finns även ett gratis extramaterial som riktar sig till lärare.
Pris: 150 kr inklusive frakt

Artivism – Konsten att göra fred

Art + Activism = Artivism. Det här är en bok för dig som vill skapa förändring genom konst och kultur. I boken möter du drivna konstnärer, pedagoger, inspiratörer och aktivister som vill förändra samhället med hjälp av konst, teater, musik, dans, community art, graffitti, gerillaslöjd, utbildningar och allt annat som ryms inom ordet kultur.
Pris: 150 kr inklusive frakt

Så här beställer du:
1. Fyll i formuläret nedan.
2. Betala in rätt summa till Plusgiro 123039-0 alternativt via Swish 1234995023. Glöm inte att uppge ditt namn vid betalning.
3. När vi erlagt din betalning skickas din beställning från oss. 

Klassuppsättning
För skolor erbjuder vi även klassuppsättningar till ett rabatterat pris. För mer information och beställning kontakta oss via info@fredenshus.se.

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.