EnglishDeutschEspañolSvenska

Vi gör världen lite bättre - en person i taget

90_Konto_Logo_Neg
Evenemang >

Glöggmingel för fredsengagerade i Uppsala

Fredens Hus bjuder in organisationer, yrkesverksamma och nyfikna entusiaster inom fredsområdet till ett glöggmingel, där vi förhoppningsvis tar de första stegen mot Uppsala fredsnätverk. Välkommen till oss på Uppsala slott onsdagen den 5 december kl. 18:00-19.30.

Uppsala är en stad för fredsfrågor. Här finns internationellt kända personer inom freds- och konfliktforskning och många organisationer med ett starkt fredsengagemang. Flera av Sveriges största fredsprofiler har koppling till Uppsala. Fyra av de fem svenska mottagarna av Nobels fredspris har bott här: Hjalmar Branting, Nathan Söderblom, Dag Hammarskjöld och Alva Myrdal.

Kvällen kommer att innehålla en bakgrund till Uppsala som fredsstad, tid att nätverka bland likasinnade samt diskussioner om vad ett fredsnätverk skulle kunna vara.

Välkommen med den du är, dina idéer, dina tveksamheter och frågor, din frustration över världen och din längtan efter att skapa fred i litet och stort. Vilka är de områden där ett nätverk skulle vara särskilt betydelsefullt? Hur kan vi förbättra olika samarbeten? Vilken form ska samarbeten ta? Hur gör vi det effektivt så att det inte ”stjäl” för mycket tid från annat?

Fredens Hus bjuder på glögg och pepparkakor. Fri entré.

Foto: Andrew Friberg, Wikimedia Commons.

Dela denna sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i namn och e-post och få uppdateringar om utställningar, aktiviteter och projekt.